1. Home
  2. Docs
  3. INSURANCE module
  4. Hulpprogramma’s
  5. Importeren polissen

Importeren polissen

De INSURANCE-module bevat een functie om bestaande polissen te importeren in het WAVEDESK-platform.

Deze functie laat u toe om polissen te importeren in verschillende formaten. Hierbij zal het platform automatisch de bestaande polis bijwerken of een nieuwe polis aanmaken. Ook zal het platform de relatie aanmaken (verzekeringsnemer) indien deze relatie nog niet zou bestaan.

Om de functie op te starten gaat u naar Insurance – Tools – Importeren verzekeringspolissen.

Import menu voor verzekeringspolissen

Na het selecteren van deze optie krijgt u het onderstaande venster te zien waar u een aantal parameters moet opgeven. Hieronder beschrijven we de verschillende parameters die moeten opgegeven worden.

Scherm voor het importeren van verzekeringspolissen in WAVEDESK
  • Formaat: selecteer hier het formaat dat u wenst te importeren. Ondersteunde formaten op vandaag zijn: Axa / Assudis en Dela. Deze lijst kan in de toekomt uitgebreid worden op vraag van klanten.
  • Maatschappij: selecteer hier de maatschappij waar de polissen moeten aan gekoppeld worden. De keuze van de maatschappij is nodig gezien het platform het formaat van de import kent maar niet automatisch kan detecteren wie de maatschappij is binnen uw omgeving gezien u deze zelf heeft aangemaakt.
  • Waarde actieve polissen: selecteer uit de lijst de waarde binnen uw platform dat overeenkomt met ‘actief’. Deze keuze is nodig gezien het platform niet automatisch kan detecteren welke status actief is gezien deze statussen worden aangemaakt door de beheerder binnen uw platform.
  • Te verwerken bestand: selecteer het bestand dat u wenst te importeren. Klik hiervoor op het icoon dat u kan vinden rechts, dit zal u een scherm presenteren waar u een bestand kunt selecteren van uw computer. Na selectie zal het platform het bestand uploaden en de naam weergeven.

Na selectie van het te verwerken bestand zal de knop ‘Importeren’ beschikbaar komen. Klik nu op deze knop om de import functie uit te voeren. Na het importeren van de gegevens zal het venster automatisch sluiten en krijgt u een bevestiging dat de gegevens zijn verwerkt door het platform.